Waar moet je op letten bij het aansluiten van een TL buis?

De meeste bestaande armaturen zijn vrijwel voorzien van een ballast/VSA. Wanneer er sprake is van een magnetische ballast, dan is er de optie om de LED TL lampen 1:1 te vervangen waarbij je wel de oude starter uit het armatuur moet verwijderen en moet vervangen met de LED dummy starter. Wij raden je aan om de ballast te ontkoppelen aangezien dit niet nodig is bij het gebruik van LED, als de ballast blijft gekoppeld dan zorgt deze ervoor dat je 30% meer stroom blijft gebruiken. Deze ballast zal ook de levensduur van je LED buizen verminderen met de helft tenzij je de ballast ontkoppeld.

Let op! Onze LED TL buizen zijn niet geschikt voor armaturen die een elektronische ballast/VSA hebben.

Het is niet nodig om de ballast na ontkoppeling te verwijderen, hij mag gerust blijven zitten. Sluit je armatuur rechtstreeks aan op de 230V netspanning aan waarbij je armatuur maar op één kant is aangesloten op de netspanning.

Bij het plaatsen van nieuwe LED TL buizen is het uiterst belangrijk dat je goed kijkt op de buis voor je het in de armatuur plaatst. De LED TL buizen mogen alleen met de INPUT zijde gemonteerd worden in het armatuur waar de 230V netspanning is aangesloten op het armatuur. Doe je de LED TL buis verkeerd in het armatuur plaatsen dan is er onherroepelijke schade opgelopen en valt dit niet onder de garantie.