Wat betekend IP Waarde?

• Wat is IP waarde of waarom is IP belangrijk om te weten?

IP is de afkorting van Ingress Protection. IP geeft aan in welke mate een product stof en waterdicht is.  Producten met een lage IP waarde zoals IP20 waarde worden meestal voor binnen toepassingen gebruikt bij een droge binnenruimte. Met een lage IP waarde is het product niet of minder goed beschermd tegen het indringen van water en vocht.

Een product met minimaal IP44 waarde is goed als tuinverlichting. Wil je een compleet water en stofbestendige product dan is een IP65 waarde geschikt voor in de douche of badkamer.

• Voor meer informatie over IP waarde kun je onze blog lezen:

Lees mij om meer over IP-waardes te weten!