Hoe kan ik het beste tuinverlichting aanleggen?

Bij het aanleggen van tuinverlichting moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten zoals; IP-waarde, hoeveel regen/vocht er op de verlichting terechtkomt. Hierbij is ook belangrijk dat de elektriciteitsnet goed aangelegd wordt.

Het is een belangrijke factor om rekening mee te houden op welke locatie je de tuinverlichting wilt plaatsen. Ga je verlichting plaatsen onder een afdak dan is verlichting met IP-waarde 44 geschikt. Plaats je de verlichting waar veel vocht en neerslag op de verlichting terecht komt dan is IP-waarde 65 geschikt. Kies geen tuinverlichting met IP-waarde 20, dit is niet water en stof bestendig.

Als je tuinverlichting in de tuin gaat plaatsen, zorg ervoor dat de verlichting altijd op een vlak of hoger gelegen oppervlakte ligt. Zorg er voor dat de lamp niet in een kuil terechtkomt waar water makkelijk de lamp kan bedekken.

Een ander belangrijke punt is dat je kabelverbindingen ondergronds wilt wegwerken, hiervoor heb je bekabeling nodig die bestendig is tegen vocht. Om kabels te verbinden hebben wij IP68 kabelverbinders die extreem goed tegen vocht kunnen.