Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Bij het vervangen van traditionele verlichting naar LED verlichting zijn er veel voordelen. Bij het aanschaffen en gebruik van LED verlichting zul je meteen merken dat je energie enorm bespaart. De hoeveelheid energie die je kunt besparen is verschillend per LED lichtbron, je hoeft ook minder kosten te maken voor het vervangen van de LED lampen want LED lampen hebben een hoge levensduur.

Verder is het ook positief voor het milieu. LED verlichting verspilt geen licht, als je de traditionele TL buizen bekijkt dan zie je dat ze 360 graden licht opbrengen en ook naar het plafond schijnen. Bij LED TL buizen schijnt er 160 graden licht naar onder wat voor optimale lichtgebruik zorgt. Wanneer de LED TL buis ten einde komt van zijn lichtgevende uren, is het ook nog makkelijk te recycleren.

LED verlichting is bij aanschaf iets duurder dan conventionele verlichting, dit is in verhouding met het vervangen van conventionele verlichting een verstandige keuze. LED verlichting gaat veel langer mee door de kwaliteit en heeft langere branduren.

Naarmate van tijd blijft de LED verlichting de lichtsterkte en kleur behouden terwijl traditionele verlichting na verloop lichtsterkte verliest.

LED verlichting is zelf makkelijk te monteren en vervangbaar. Je kunt de traditionele verlichting zelf makkelijk vervangen met LED verlichting in een handomdraai zonder echte nood aan een installateur. Bij onze producten leveren we ook nog instructies over hoe je het beste de LED verlichting installeert.