Hoe kan je LED verlichting dimmen?

Bij het aanschaffen van je LED verlichting moet je goed opletten of je LED verlichting dimbaar is. Als de LED verlichting dimbaar is dan kun je kijken op onze webshop voor de dimmers die gebruikt kunnen worden bij het installeren van de LED verlichting.

Bij het installeren van LED verlichting moet je rekening houden hoeveel Watt er door de LED verlichting nodig is die per dimmer wordt aangesloten. Hou er rekening mee dat deze het maximale hoeveelheid Watt per dimmer niet mag overschrijden, je kunt nog altijd een dimmer erbij kopen als je de maximale hoeveelheid Watt overschrijdt per dimmer. Wij bieden dimmers aan die met afstandsbediening draadloos op afstand gedimd kunnen worden. Zo kun je nog altijd het gewenste aantal LED lampen aansluiten op dezelfde of verschillende dimmers en kun je deze LED lampen op verschillende dimmers nog met een afstandsbediening allemaal dimmen, zo voorkom je defecten aan je producten.

Let goed op of je LED verlichting op 12V of op 230V aangesloten moet worden. Heb je LED verlichting die op 12V aangesloten moet worden dan heb je een trafo nodig tussen de LED lampen en dimmer. Heb je LED verlichting die op 230V aangesloten moet worden dan kan je rechtstreeks zonder trafo aansluiten op de dimmer.